NADEL
  • Pozovite : 116111
10Oct
2017
0
NADEL

11 oktobar 2017 – dvanaesti rođendan SOS DEČIJE LINIJE NADEL Srbija

NADELČestitamo svoj deci i mladima koji su nas pozivali  na odvažnosti da koriste savetodavnu podršku i zahvaljujemo Vam se na ukazanom poverenju.

Vaš NADEL-  NAcionalna DEčija Linija Srbije             

11 oktobra 2017. SOS Dečija linija-NADEL SRBIJA obeležava 12 godina rada.

Po svom savetničkom stažu približavamo se razvojnoj fazi “najznačajnije promene”, gledano kroz prizmu razvojnih faza čoveka,od detinjstva, do odraslog doba.To je negde posle dvanaeste godine, a to u najčešće i naši sagovornici koji  pozivaju Dečiju liniju. Na pragu ulaska u svet odraslih, sa jednom nogom u detinjstvu, a drugom u adolescenciji, od 12-te  do 16-te godine, je upravo  uzrast najzastupljeniji po broju poziva našem servisu sa savetodavnu podršku.

Prirodno, jer to i jeste vreme kada se  najčešće preispituje, sve stavlja pod jednu novu, posebu lupu,  to je doba kada su misli konfuzne, nedorečene. Životno iskustvo nedovoljno, radoznalost ogromna, pa se zbog toga često ostaje bez odgovora na mnoga pitanja, a posebno ona koje se dotiču svrhe života i razvoja ličnog identiteta: “Ko sam? Zašto postojim? Šta želim? Kuda idem?”

Početak adolescencije je pokušaj “osvajanja sveta”, izlaska iz porodičnog “zaštitnog plašta” i uspostavljanja nekih novih pravila u kojima mladi žele da zauzmu i neka nova mesta i nove uloge…raskrsnica detinjstva i odraslog doba.

Razvojem usluge telefonskog savetovanja za decu i mlade tokom ovih dvanaest godina nagomilalo se i sazrelo   mnogo iskustva naših savetnika u veštinama “kako odgovoriti na dečije pozive i potrebe”.

Iako je Dečija linija osnovana sa prevashodnim ciljem prijave i prevencije svih vidova nasilja nad decom, deca nas pitaju i mnoge druge stvari.Traže odgovore ponajčešće od sebe, a sa nama samo dele te svoje dileme. Važno im je da ih neko čuje. O nasilju najteže “progovaraju”…jer ono pravi u duši pustoš, sramotu, strah. Zato se za ovu temu savetnici najdetaljnije pripremaju i tim razgovorima posvećuju posbnu pažnju.

U prvih 9 meseci 2017.g. odgovorili smo ukupno na 87.025 poziva. Najčešće su to bili testirajući pozivi, uobičajeni način pripreme dece da se odvaže i započnu razgovor sa savetnikom, zatim konstruktivno-testirajući pozivi, kada nas pozivaju pričajući izmišljene priče ili događaje, a u stvari su to teme koje okupiraju njihovu pažnju, ili ih plaše.Oni su takođe, često uvod i provera da li zaslužujemo njihovo poverenje da sa nama podele svoja najintimnija razmišljanja. Deo poziva su još uvek pozivi odraslih, zabrinutih za decu, iako od prošle godine imamo novi savetodavni servis samo za odrasle, pod nazivom”RODITELJSKI TELEFON”  Preko 3000 za prvih devet meseci smo protokolisali kao savetodavne razgovore, uz očekivane teme u vezi sa vršnjačkim odnosima, vršnjačkim nasiljem, opasnostima koje vrebaju od digatalnih tehnologija, ali i zaljubljivanjem, nezadovoljstvom fizičkim izgledom, usamljenošću,  roditeljskom autoritetu, prvim bežanjima sa časova, lošim ocenama, lošim osećanjima…

Ubrzane društvene promene menjaju i ključne teme poziva Dečijoj liniji. Na početku našeg rada glavna “dečija tema”je bila komunikacija među vršnjacima i kako je poboljšati, dok je danas ova tema sve više prenešena u virtuelnu stvarnost. Deca se danas okreću korišćenju društvenih mreža u međusobnoj komunikaciji , ali i komunikaciji prema”spolja” i pri tome nailaze na mnoge opasnosti i izazove koja ih prate. Vređanje, maltretiranje, ignorisanje, isključivanje, ponižvanje, ili zloupotreba fotografija i  teksta su problemi sa kojima se susreću deca u  “novoj eri” komunikacije, a predatorstvo, rizik od pedofila, pornografije, trafikinga i drugih sofisticiranih načina zloupotrebe dece, može im doneti nekontrolisano i neadekvatno korišćenje facebook-a, instagram-a, twitter-a, google-a generalno i još mnogih, odraslima nedovoljno poznatih komunikacionih servisa.

Ipak, naglašavamo to kao profesionalci i savetnici koji razgovaraju sa decom, da ovi servisi imaju mnogo svojih vrednosti i benefita, upravo za decu, ako se koriste u svrhu informisanja, edukacije i zabave.Važno je da deca budu upućena pravovremeno, na početku korišćenja smart telefona i tableta, tj. interneta, o prednostima i rizicima koji se mogu očekivati, kao i činjenicom da sve što im se dešava, a nije im prijatno, ili sluti na opasnost, treba da podele sa roditeljima, osobama od poverenja, ili da prijave servisima koji se time bave. “Informacione tehnologije” su najčešće pomenuti institut razvoja današnjice, te ne možemo, a i ne trebamo decu lišiti njihove upotrebe u svakodnevnom životu. Trebamo ih podučavati, kao i roditelje, kako da budu bezbedni i zaštićeni od opasnosti kojima mogu biti iozloženi.

Ali ono što smo registrovali kao matricu tokom ovih 12 godina je da bez obzira na kontekst i stepen razvoja društva decu ”muče uvek iste muke”. Kako odrasti?

I dok ne porastu i osnaže se za nove životne poduhvate, mogu da se oslone, pored svojih najbližih,  na poverljivog, anonimnog i za razgovor i razmenu uvek spremnog sagovornika

 

NACIONALNU DEČIJU LINIJU SRBIJE

     »NADEL SRBIJA« sa brojem 116111

 

… tu smo za aktuelne i sve buduće  generacije dece i mladih koji odrastaju i čiji glas želimo da se čuje…

Prilozi

No Comments

Reply