NADEL
  • Pozovite : 116111
08Aug
2016
0
Logo-nadel

Национална дечија линија -НАДЕЛ Србија

ЗДРАВО!

НАДЕЛ је скраћеница (acronym) за саветодавну телефонску услугу која носи име НАционална ДЕчија Линија. Поносни смо што већ 10 година деца и млади у Србији могу да позову бесплатан број 116 111 и разговарају о темама које су им важне (поверљиве, тешке, болне…) и  о којима  не могу, или не желе да разговарају са другима (родитељима, вршњацима,наставницима…) .

Национална дечија линија -НАДЕЛ Србија је од оснивања 2005. године до сада примила више од пола милиона позива!

Наши принципи у раду су АНОНИМНОСТ, ПОВЕРЉИВОСТ, БЕСПЛАТНОСТ и ДОСТУПНОСТ- 24 сата свих 7 дана у недељи. Наша пракса је да одговарамо на позиве деце, младих и одраслих забринутих за децу.

 Сваки позив нам је важан!

Стандард којем тежимо је да имамо што квалитетнију услугу и одговоримо подједнако добро на сваки позив!

Деца нас позивају због тешкоћа у комуникацији са родитељима и вршњацима, због својих личних искустава, или због бриге за друга, другарицу…Зову нас због страхова, траума, због проблема у школи, због вређања, због љубави, због насиља које трпе, због изневереног поверења, због разочарења… јер се осећају усамљено, несхваћено, одбачено. Некада нас зову јер им је досадно. Немају кога другог да позову.

Подршка, информације и савети које током разговора са саветницима могу да добију, воде их ка решењу, помажу им да сами креирају решење за свој проблем, поврате пољуљано самопоштовање и самопоуздање, науче како да убудуће самостално решавају или потраже адекватну помоћ, за понекад веома сложене животне ситуације са којима се суочавају.

Осим директног саветодавног рада са децом и младима, НАДЕЛ Србија активно заступа глас деце у јавности, извештава о темама које тиште децу, бори се против злостављања и занемаривања, подижући свест својим кампањама, о значају препознавања и пријаве насиља.

Уколико желиш да поделиш своје мисли, осећања, дилеме и оно што те мучи, са неким ко ћете саслушати и уважити,  позови 116 111 НАционалну ДЕчију Линију Србије и  посети наш сајт www.nadel-decijalinija.org

No Comments

Reply